Hvad kan du bruge ChatGPT til?

Dette værktøj genererer tekst på et højt niveau, som ofte kan være svært at skelne fra tekst skrevet af ”et rigtigt menneske”.

Et af de mest oplagte formål for ChatGPT er, at generere tekst til automatiseret kommunikation, markedsføring og salg. For eksempel kan du bruge det til at generere:

ChatGPT
Du stiller ChatGPT et spørgsmål og den svarer
 • produktbeskrivelser
 • annoncer
 • salgsmateriale.
 • rapporter
 • præsentationer
 • e-mails

… Fortsæt selv listen 😉

ChatGPT kan hjælpe dig med at skrive overbevisende tekst, der kan øge dit salg og skaffe nye kunder.

Google og ChatGPT …

Google vil give dig et solidt spark bag i, med en stor støvle hvis du bare kopierer og sætter ind på de tekster, du får skrevet i ChatGPT. Google er ikke vild med neutrale tekster, der mangler en person bag. Men skriver du videre, så teksten:
 • Har relevans får læseren
 • Er faktuelt korrekt
 • Har med læserens søgning af gøre – at det er dét, læseren forventer at se
… så ser Google med mildere øjne på din tekst. Helt personligt siger jeg, at teksten mangler “mig” i teksten … Dem, der kender mig, vil helt klart kunne “høre”, at min stil mangler.

ChatGPT og Etik …

ChatGPT er et avanceret tekstgenereringsværktøj, der er udviklet af firmaet OpenAI.

Med sin evne til at generere naturligt lydende tekst er ChatGPT en kraftfuld teknologi, men det er vigtigt at være opmærksom på de etiske implikationer, der følger med brugen af ​​denne type teknologi.

En af de største bekymringer ved brugen af ​​tekstgenereringsmodeller som ChatGPT er, at de kan bruges til at generere falsk information eller svindle folk online.

Det kan være svært at adskille ægte information fra falsk, når det er genereret af en computer.

Derfor er det vigtigt at vi sætter etiske retningslinjer op for brugen af ​​sådanne modeller for at minimere risikoen for skade.

En anden bekymring er, at tekstgenereringsmodeller som ChatGPT er “trænet” på eksisterende tekst data, op til 2021, der kan indeholde stereotype holdninger.

En etisk bekymring er, at tekstgenereringsmodeller som ChatGPT kan erstatte medarbejdere, specielt inden for skrivning og kommunikation. Det er vigtigt at vi tager højde for det, hvis vi beslutter os for at implementere tekstgenereringsmodeller på arbejdspladsen.

Hvad kan CharGPT ellers bruges til?

F.eks. kan du bruge ChatGPT i sprogteknologi sammenhæng.

… som en assistent for oversættelse, korrekturlæsning m.m., og i nogle tilfælde kan være en erstatning for menneskelige l rutine opgaver, såsom at skrive automatiske e-mails eller chatbot-svar.

På den mere private front, kan ChatGPT også bruges til at generere tekst til dine mere kreative formål, f.eks.:

 • historier
 • digte
 • skuespil
 • sangtekster

Er du kreativ, kan du få stor hjælp med at generere idéer og skrive tekst, der kan inspirere dit til at skrive dine egne værker.

Andre AI-baserede programmer kan også generere billeder, tegninger, illustrationer – så der er også store muligheder i det kreative. MEN … og jeg gentager lige MEN, skal alt hvad vi læser, hører og ser fremover være skabt af robotter?

Er du kreativ, kan du få stor hjælp med at generere idéer og skrive tekst, der kan inspirere dit til at skrive dine egne værker.

Andre AI-baserede programmer kan også generere billeder, tegninger, illustrationer – så der er også store muligheder i det kreative. MEN … og jeg gentager lige MEN, skal alt hvad vi læser, hører og ser fremover være skabt af robotter?

Finde koder og tekniske termer …

Jeg skulle bruge en kode til min hjemmeside, der sikrer, at kun videoer fra min egen YouTube-kanal, bliver vist efter afspilning af videoer, der er indsat på min hjemmeside – fra den kanal.

Jeg fandt en kode og spurgte ChatGPT: Hvad bruges koden: ?rel=0 til?

?rel=0 er en parameter, der kan tilføjes til en YouTube-videoembed-kode. Det fortæller YouTube ikke at vise relaterede videoer, når videoen er færdig. Dette kan være nyttigt, hvis du ikke ønsker at give brugerne mulighed for at se relaterede videoer, der ikke er relevante for din hjemmeside eller dit indhold.

Så var det bare et spørgsmål, om at få sat koden på videoerne 😉

Eksempel på brug af ChatGPT’s evne til at forstå, hvad vi spørger om:

Jeg stillede spørgsmålet: Hvad er en ChatBot?

Og bad derefter om en omformulering, der kan forstås af en 12 årig og en 8 årig.

Voksen:

ChatBot er en betegnelse, der kan referere til en række forskellige ting, afhængigt af sammenhængen. Generelt kan det referere til en chatbot eller en karakter i en computer- eller videospil, der er designet til at interagere med brugeren. Det kan også henvise til en type software, der er designet til at generere tekst eller tale, der ligner en bestemt karakter eller person.

Skriv svar som om jeg er 12 år

En ChatBot er en type computerprogram, der kan snakke og skrive som en karakter. Det kan være som en person i et computerspil eller en chatbot på en hjemmeside, som du kan snakke med. Det er som at have en virtuel ven, der altid er klar til at tale med dig!

Skriv svar som om jeg er 8 år

En ChatBot er en computer, der kan snakke og skrive som en karakter, det kan være som en person i et computerspil eller en chatbot på en hjemmeside, som du kan snakke med. Det er som at have en legetøj, der kan tale med dig!

Skal CharGPT bruges uden forbehold?

Pressen skriver meget om brugen af ChatGPT til undervisning og research.

Det kan hjælpe med at generere tekst til lektier, opgaver og eksamensspørgsmål.

Her er ”problemet”, at studerende kan generere svar på eksamensopgaver, næsten uden at løfte en finger. Hvem har så egentlig fået den høje karakter. 😉

Helt personligt syntes jeg, at værktøjet er genialt, men jeg vil ALDRIG kopiere en genereret tekst og indsætte den på hjemmeside, SoMe eller hvor jeg nu kan bruge teksten.

Teksten vil mangle ”mig” – for jeg vælger at tro, at jeg (i hvert fald indtil andet er bevist) ikke kan erstattes af en robot 😉

Jeg har indspillet en video om brugen ChatGPT og lagt den i min medlemsklub. Det er pt. den mest sete video og jeg har fået en del respons på den.

Fremtiden er her … 😉

Er du blevet nysgerrig på, hvad du også kan bruge ChatGPT til? Så har du et eksempel her:

Jeg har indspillet en video, hvor jeg beder om en helt lavpraktisk ting …

Nemlig en 7 dages madplan med indkøbslist m.m. 👍😉

Du kan se den her.

Se hvordan du bedst lærer at bruge ChatGPT

Her kan du læse mere om ChatGPT, og hvordan du bedst lærer at bruge dette nye værktøj.

Kom på workshop knap
ChatGPT workshop
Mail: heidi@dolphinconsult.dk
Telefon: 27293737
Adresse: Magleparken 104 1.th. 2750 Ballerup
Heidi Bille og Dolphin Consult. Få det maksimale du af dine IT programmer.

Jeg er medlem af:

Danske SoloSelvstændige logo

Kom på mit Nyhedsbrev:

Tilmelding til Nyhedsbrev hos Dolphin Consult

Certificering:

Mit certifikat fra ChatGPT School i England

Hvis du har en IT-opgave, som du vil lære at løse, så lærer jeg dig det.
Hvis du hellere vil koncentrere dig om dét du er god til – så løser jeg opgaverne for dig.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Heidi Bille forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Copyright 2015-2024 © Heidi Bille