Tryksager med Publisher

Hvis du skal lave tryksager med grafik, er Word oftest ikke det mest optimale program at løse opgaven i.

Microsoft har et program, der hedder Publisher (det følger med 365 Office pakken) – det er et såkaldt “Desk Top Publishing” program.  Et fint udtryk for et program, der basalt set er et “side-opsætnings-program”.

Det går kort sagt ud på, at din tekst, billeder og grafik kan placeres på siderne med stor præcision, og du dermed kan lave print-/trykklare dokumenter, der ser meget professionelle ud.

Programmet har en masse indbyggede skabeloner, du kan bruge, så du ikke skal opfinde den dybe tallerken, hver gang du skal lave en ny tryksag.

Du kan bruge din egen grafik, logo, farver m.m. og dermed passer alt, du skaber i Publisher, sammen med dit øvrige arbejde – det sikrer dig et professionelt resultat.

Dette er yderst brugbart for både store og mindre virksomheder, hvor flere og flere udformer deres egne marketingsmaterialer.

For at kunne producere en professionel tryksag, er det godt at vide noget om de vigtigste grafiske principper, så dem har vi med på kurset.

Selv i vores digitaliserede samfund, er tryksager ikke gået af mode, og da alt, hvad vi sender/giver til andre, skal konkurrere med en masse andet papir – er et professionelt resultat afgørende for, om det bliver læst.

Undervejs i kurset kommer vi ind på diverse tips & tricks, til de bedste og hurtigste løsninger.

Hvad kan du så producere med Publisher?

 • Brochurer
 • Plakater
 • Flyers
 • Korte bøger
 • Kalendere
 • Diplomer
 • m.m.

Brug dine egne farver, logo m.m.

Du skal have dine egne farver og f.eks. dit/dit firmas logo med i tryksagerne. Kombineret med alle de grafiske muligheder, programmet indeholder, vil du kunne skabe tryksager, der springer i øjnene og bliver læst.

Skabeloner til en lang række tryksager kan du benytte og redigere, så de passer til dine arbejdsopgaver. Disse skabeloner kan du så genbruge, så de efterfølgende tryksager ”kun” skal have nyt indhold i form af tekster og grafik. Det gør arbejdsgangene langt hurtigere og nemmere.

Brochurer kan være på én eller mange sider. Du kan lave dem med spalter, så de kan foldes (det kan et trykkeri gøre helt automatisk).

Plakater kan både være A4 opslag – men også store plakater (det er kun trykkeriets papirstørrelse, der sætter grænsen).

Flyers er typisk A4 eller A5 papir. Flyers er yders populære at hænge op eller dele ud. Fælles for flyers er, at de ofte er kedeligt udformet (kun tekst). Desværre betyder det, at de ikke bliver læst (på trods af godt indhold). Men dine vil skille sig ud fra mængden på grund af farver og grafik, der passer med dit firmas image.

Korte bøger er også en mulighed. Det kan være projekter, afhandlinger, manualer m.m. Når Heidi skriver ”korte” er det ikke en Publisher-grænse, men mere en grænse for, hvornår en bog ”bør” flyttes over i f.eks. InDesign (Adobes professionelle Desk Top Publishing-program).

Kalendere og Diplomer m.m. er lidt ”eksotiske” i denne sammenhæng, men ikke desto mindre, er der mange, der sætter stor pris på f.eks. at kunne udfærdige professionelt udseendet diplomer.

 • Laver du dine egne tryksager?
 • Har du frie hænder til det grafiske?
 • Vil du lave gode tryksager?
 • Vil du udnytte Publisher rigtigt?
 • Vil du være stolt af dine tryksager?

Kan du svare “ja” til bare ét af disse spørgsmål – så har du brug for et program som Publisher.

Og ikke bare brug for … Programmet kan hjælpe dig med at løfte dine arbejdsopgaver op på et helt nyt niveau. Det eneste det kræver af dig, er lysten til at lære … og tid!

Få din undervisning, der hvor du er – også geografisk.

Modtag din e-bog og skriv dig op til mit nyhedsbrev "Webstudy med Heidi"

Samtidig bliver du skrevet op på mit nyhedsbrev.

Jeg underviser på Sjælland, Fyn, i Jylland og Online

Jeg holder workshops:

 • På Sjælland, Fyn og i Jylland
 • Online

Se hvilke på menuen.

Er du til online kurser?

Se hvilke kurser, der ligger klar til dig - der kommer hele tiden flere til.

Jeg underviser i disse programmer. Klik på logo, hvis du ved, hvad du vil undervises i.

Microsoft

Diverse

Zoom Logo

Grafik

Video

Lyd

Sådan skaber du grafik, lyd og video til dine online-kurser og markedsføring, på den nemme måde 

MultiMedie Mester TM - 8 moduler i Video, Lyd og billede redigering hos Dolphin Consult

Dolphin Consult

v/Heidi Bille

heidi@dolphinconsult.dk

27 29 37 37

CVR: 17 36 26 82

Jeg brænder for at give dig oplevelsen af, at dine IT opgaver kan løses hurtigt, let og optimalt,  hvis du ved præcis, hvilke knapper du (helt bogstaveligt) skal trykke på.

IT på den nemme måde.

Heidi Bille og Dolphin Consult. Få det maksimale du af dine IT programmer.

Copyright 2015-2021 © Heidi Bille.   Gengivelse af indhold tilladt efter aftale.